5 квітня 2014 року Український Центр Злагоди спільно з Ресурсним центром випускників Американських Рад провели Форум "Єдина Україна: у пошуках злагоди" у приміщенні Американських Рад.

 

Захід відвідали випускники міжнародних програм обміну, фінансованих Державним Департаментом США. Учасники з різних міст України зібралися, щоб обговорити поточну ситуацію в Україні та окреслити можливі кроки для її вирішення. Серед тих, хто відвідав Форум, були мешканці Києва, Ялти, Чернігова, Херсону, Луцьку, Бродів, Львову, Дніпропетровську, Запоріжжя, Білої Церкви, Рогатину та Харкова.

 

Ендрю Пол, Аташе з питань культури та освіти Посольства США в Україні та Наталя Васюник, Асистент з питань культури та освіти Посольства США надали інформацію стосовно грантових можливостей задля втілення у життя найкращих ідей за тематикою Форуму.

 

Юлія Землицька презентувала громадські проекти, які виконувалися у різних регіонах України та були спрямовані на позитивні зміни в суспільстві. Продемонстровані нею відео ілюструють силу особистих дій та можливість запроваджувати позитивні зміни на будь-якому рівні.

 


Ярема Бачинський, директор Американських рад з питань освіти, звернувся до учасників та привітав переможців конкурсу есе, що був оголошений серед випускників та присвячений пошуку злагоди і побудови процвітаючої України.

 

Три фіналісти конкурсу есе були нагороджені дипломами Американських Рад та представляли різні регіони України:

  • Катерина Костенкова - Дніпропетровськ,
  • Валерій Панько - Біла Церква,
  • Володимир Вальков - Львів.

Напівфіналісти конкурсу були винагороджені книгою, виданою Посольством США "Українські учасники програм обміну США. Будуємо нову країну: моя історія" та сувенірними сумками.

 

Програма заходу включала ретроспективу документальних фільмів  про події, які нещодавно відбулися в Україні, презентації фіналістів конкурсу есе, активну дискусію, що концентрувалася на підвищенні мобільності молоді в Україні, питаннях інформаційної війни з Росією та ініціативах місцевих спільнот. Форум завершився майстер-класом зі створення колажів, який провела координатор Ресурсного центру випускників Олена Воробей; під час майстер-класу усі учасники мали нагоду створити колаж єдиної України.

 

Обговорення були надзвичайно активними та продуктивними. Форум "Єдина Україна: у пошуках злагоди" підняв важливе та актуальне питання єдності та миру в Україні. Його учасники отримали краще розуміння того, що кожен з нас може зробити задля сприяння злагоді в Україні.

 

Більше фотографій Форуму можна побачити на нашій сторінці у Facebook

 

форум-1

форум-2