5 листопада у культурному центрі "Смолоскип" пройшов показ документального фільму "Возз'єднання: 10 років після війни", організований Українським Центром Злагоди.

 

Фільм, присвячений питанням діалогу, примирення та пошуку спільного розуміння минулого і майбутнього серед людей з протилежними поглядами, викликав багато емоцій у глядачів. Особиста трагедія кожного герою документального фільму - незалежно від етнічної приналежності та політичних поглядів - викликала щире співчуття і розуміння.

 

Після показу фільму глядачі мали нагоду взяти участь у дискусії, яку модерувала голова Українського Центру Злагоди Олеся Шамбур.

 

Присутні зазначили, що попри те, що ситуація у Косово, яка була у центрі уваги авторів документального кіно, значною мірою відрізняється від реалій сьогодення у нашій країні, можна провести паралелі і зробити висновки щодо значущості і користі діалогу між сторонами конфлікту. Багато хто підкреслив штучність протистояння в середині України. В цілому, обговорення було плідним і дозволило учасникам поділитися власними роздумами про можливості суспільного діалогу.