24 червня 2014 року ГО “Український Центр Злагоди” спільно з Ресурсним центром випускників Американських Рад провели у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна Студентський Форум “Злагода в Україні: шлях до примирення” за участі студентів цього вишу, представників студентського самоврядування київських вищих навчальних закладів та випускників американських програм обміну.

Із вступним словом до учасників Форуму звернулися Віль Бакіров, ректор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Ендрю Пол, Аташе з питань культури та освіти Посольства США в Україні, Ярема Бачинський, директор Американських рад з питань освіти та Олеся Шамбур, голова Українського Центру Злагоди.

Захід розпочався презентацією Ендрю Пола “Громадська дипломатія та активність молоді”, у якій Аташе висвітлив політичну і соціальну ситуацію в Киргизстані у 2010-му році та описав, які проекти, організовані молоддю і підтримані Посольством США, сприяли деескалації конфлікту та міжнаціональному порозумінню і солідарності в країні.

Учасники Форуму також взяли участь у модерованій дискусії, яка стосувалася поточної ситуації в країні та шляхів її вирішення. Оскільки на заході були присутні мешканці різних міст України, а саме Харкова, Києва, Бердянська, Полтави, Слов'янська, Луганська та Луганської області, обговорення було надзвичайно жвавим. Формат дискусії, яку модерувала Олеся Шамбур, залишався максимально коректним та конструктивним. Учасники діалогу мали змогу висловити власні думки та почуття, а також почути точку зору інших. Це сприяло встановленню та укріпленню контактів між представниками різних регіонів України, а також вмінню висловлювати власну позицію таким чином, щоб співрозмовник її почув та прийняв.

 

Після завершення заходу мешканці Харкова провели екскурсію центром міста для учасників Форуму, що дало студентській молоді можливість більше поспілкуватися у неформальній атмосфері та продовжити обговорення питань, яких торкалися на заході.