«Український Центр Злагоди» разом з Ресурсним Центром для Випускників Американських Програм та Києво-Могилянською Бізнес Школою провели акцію зі збору книжок для поранених солдатів, що перебувають на лікуванні у Харківському військовому шпиталі, «КНИЖКОВИЙ БАТАЛЬЙОН».

Спільними зусиллями нам вдалось зібрати силу-силенну книжок (див. перше фото).

Переважно фантастика та детективи.
Так, наприклад, Могилянці надали повне зібрання творів Агати Крісті )
Ми вам неймовірно вдячні! Ніколи не сподівались, що так багато людей долучаться до нашої ініціативи!
Книжок, кросвордів, блокнотів було настільки багато, що ми вирішили, як і анонсували, певну частину передати до військового шпиталю м. Полтава, де на реабілітації знаходяться 80 наших бійців.



У Харківський шпиталь привозять як поранених з передової, так і тих, хто вже одужує.
Звідти хлопці повертаються на фронт або направляються на подальше лікування до Полтави та Вінниці.
Ми мали розмову з тамтешнім психологом, то він зазначив, що близько 80% поранених воліють продовжувати виборювати перемогу на передовій. І це не залежно від важкості отриманих поранень.

Дух бійців незламний, борня триває!

Нам вдалося поспілкуватись і з тими, хто просто тоді повертався до бойових дій. Бійці залюбки обирали собі книгу до смаку «на коня».

Вся решта книжок була ретельно каталогізована, розміщена на полицях імпровізованого книжкової шафи та внесена до списку, з яким тамтешній бібліотекар здійснює щоденний обхід поранених – так кожен має змогу замовити собі почитати.